10 april 2009

Långfredag = planteringsdag

I förmiddags gjorde vi vårfint på balkongen. Ekmans handelsträdgård på Teg har börjat med torgförsäljningen och som vanligt hade de fantastiska lökväxter. Så med tre blomlådor fyllda med blommor, en magnolia från Zetas (som ska ut till Håknäs) och tre hinkar varmt skurvatten blev balkongen riktigt fin.

5 kommentarer:

 1. Åh, så fantastiskt fint, Anders! Mycket vacker primula, och pärlhyacinter är en av mina favoriter på våren. Är det en balkansippa som skymtar framför magnolian? Nu ska jag ut i solen och tvätta fönster och plantera på altanen.

  SvaraRadera
 2. Pärlhyacinter är fantastiska! Jag har haft en kruka på mitt arbetsrum på universitetet och de har doftat förföriskt. Fast nu har de vissnat. Jag vred av varmvattenelementet och satt i iskyla i nästan en vecka för att få ha dem kvar så länge som möjligt.

  Jag var tvungen att ringa och kolla växtnamnen med Daniel på hans jobb, för jag vet inte riktigt själv:

  Det är faktiskt en vitsippa som heter "Royal Blue" och bakom den en annan vitsippa som han inte minns vad den heter. Det till höger som ser ut som gräs är en Narcissus Bulbocodium säger han. Magnolian heter förresten Stellata "Royal Star".

  SvaraRadera
 3. Va? Har ni snö fiortfarande?

  SvaraRadera
 4. Massor av snö, tyvärr. Och fula, svarta snöhögar. Men vi hoppas på regn till veckan så det får tina undan.

  SvaraRadera