Hetväggssöndag

image

Hemkörda semlor med varm mjölk – såhär års finns det knappast någon bättre avslutning på en söndagsförmiddag på loppis.

Vi bakade bullarna enligt Annas kokbok, Susanne tipsade om det receptet. Jag lade på eget bevåg till ½ tsk hjorthornssalt i degen, jag vet inte om det gjorde någon skillnad, men de var väldigt luftiga och fina. Och hemriven mandelmassa. Och rikligt, rikligt med vispgrädde.

Nå. På loppisarna gjorde jag några skojiga fynd:

image

Tre notblad för piano och röst:

“1:a pris i Sveriges Radios schlagertävling 1962” vilket betyder att den vann melodifestivalen och Inger Berggren fick åka till Luxemburg.

Sukiyaki framfördes i original av Kyu Sakamoto – japans svar på Elvis Presley. Om du har Spotify kan du också lyssna på de danska och svenska versionerna med Otto Brandenburg eller på den här lätt skruvade finska versionen.

Den här sången sjungs i min favoritfilm med Julie Andrews, nämligen Moderna Millie. På notbladet fick jag lära mig att den ursprungligen kommer från en operett som heter Naughty Marietta. Kul namn liksom.

image

Sen köpte jag två mycket billiga pixi-böcker. Den ena heter Kerstin fyller fem och på bilden ser du Kerstins födelsedagskalas. Jag tänker att Kerstin gärna skulle ha sådana kalas också.

Etiketter: , ,